Eletään 4. kesäkuuta ja tänä päivänä täällä Kainuun opistolla, Mieslahdessa on aloitettu Paltamon rippikoulu vm. 2008. Isoset aloittelivat leirin tunnelmissa jo eilen illalla klo 19.00 Mieslahden rannalla, jossa yöpaikkana oli torppa. Luonnon ääressä, ilman sähköjä ja hanasta juoksevaa vettä, hyvä energiaa kokoava aloitus, sillä sitä tulevalle rippikoulujaksolle tarvitaan.Suunnittelimme torpalla myös leiriohjelmaa mm. pistepinkoilua ja vapaa-ajan viihdettä.
Tänään aamulla isoset tulivat opistolle n. 9.30 ja valmistelimme täällä paikkoja, ennen leiriläisten saapumista. Porukkaa alkoi tulla puolen päivän aikaan ja heti alkuun päästiin lounaalle. Ryhmät pääsivät ruokailussa vaihtamaan kuulumisia ja moni oli odottanut tätä leiriä innolla ja sen tuomia kokemuksia ja oppeja.
Oppitunteja oli jo heti ensimmäisenä päivänä ja tuntien vetäjien mukaan ryhmät ovat olleet hyvin aktiivisia kysymään ja kyseenalaistamaan asioita. Päivän teemana oli luomiskertomus ja luominen, josta riitti  keskustelua. Tunneilla kysyttyjä asioita olivat mm. "Miksi Jumala ylipäätänsä loi maailman ja eläimet ja ihmiset asumaan sinne?" ja "Miksi Jumala asetti Paratiisiin kielletyn hedelmäpuun, johon ei saanut koskea?"
Oppituntien aiheita löytyy synnistä-seurusteluun ja musiikkiin asti ja näitä antoisia tunteja leirillämme pitävät pappi Pekka Lukkari, kesäteologi Ville Löhönen, Yleis-iso Joonas, Kanttori Natalia ja Ohjaaja Miika Manninen.
Oppituntien aikana isoset suunnittelivat pistepinkoilua, iltahartautta ja iltaohjelmaa. Pistepinkoiluna eli ryhmien välisenä kilpailuna tänään oli omenan poiminta vesiastiastae. Tehtävä vaikuttaa helpolta, muttei ole niin helppoa miltä näyttää. Tehtävänä oli ottaa omena suulla saunavadista, joka oli puolillaan vettä, käsiä ei saanut käyttää apuna.